Prijateljstvo z najljubšimi gledalci ti omogoča, da ostajaš v stiku in jim narediš izkušnjo s tabo še bolj posebno.
Za dostop do seznama prijateljev klikni na svoj profil v zgornjem desnem kotu in v meniju izberi Moji prijatelji. Število prijateljev, ki jih lahko imaš, ni omejeno.
Ko ti uporabnik pošlje prošnjo za prijateljstvo, jo boš videl/a v svojih obvestilih pod ikono zvončka, kjer jo lahko sprejmeš ali zavrneš. Če sprejmeš, bo uporabnik dodan na tvoj seznam prijateljev.
Prijatelji ti lahko pošiljajo zasebna sporočila in si ogledujejo fotografije ter videoposnetke, ki si jih nastavil/a na Samo za prijatelje, ter prejemajo množična sporočila, ki jih pošlješ svojim prijateljem.
Tako ti kot uporabniki lahko pošiljate prošnje za prijateljstvo. Za razliko od dodajanja nekoga med priljubljene mora prošnjo za prijateljstvo druga oseba sprejeti, preden postaneta prijatelja.
Prošnjo za prijateljstvo lahko pošlješ uporabniku, če izpolnjuje vsaj enega od teh pogojev: te je dodal/a med priljubljene, je imel/a pogovor s tabo (če je Ultimate član/ica) ali je obiskal/a tvojo sobo.
Pri pošiljanju in upravljanju prošenj za prijateljstvo imej v mislih naslednje:
- Ko pošlješ prošnjo za prijateljstvo, je ne moreš preklicati.
- Če uporabnik zavrne tvojo prošnjo za prijateljstvo, mu/ji ne boš mogel/la poslati nove.
- Če zavrneš prošnjo za prijateljstvo uporabnika, ti ne bo mogel/la poslati nove.
- Če odstraniš uporabnika s svojega seznama prijateljev, mu/ji lahko pozneje pošlješ novo prošnjo za prijateljstvo.
- Če te uporabnik odstrani s svojega seznama prijateljev, mu/ji ne boš mogel/la poslati nove prošnje za prijateljstvo.
Pomembno: Uporabniki se lahko odločijo, da prejemajo zasebna sporočila samo od svojih prijateljev in priljubljenih. Če uporabnika dodaš kot prijatelja, mu/ji lahko zato pošlješ sporočilo, če ima tako nastavljene nastavitve sporočanja.