Wycisz lub zablokuj na swoim chatbocie każdego użytkownika, który spamuje, nęka lub zachowuje się obraźliwie. Możesz również zablokować osoby, które od dłuższego czasu tylko podglądają.
Możesz zablokować użytkowników na 24 godziny, 30 dni lub na zawsze.
Jak zablokować lub wyciszyć użytkowników?
Najedź kursorem na nazwę użytkownika, a pojawi się okno z opcjami wyciszenia i zablokowania. Możesz to zrobić na czacie publicznym oraz wybierając użytkownika z listy użytkowników na swojej stronie transmisji.
Istnieje kilka innych sposobów na zablokowanie użytkownika:
- Klikając na 3 pionowe kropki (⋮) obok ich nazwy i wybierając „Zablokuj użytkownika”. Ta metoda jest dostępna w otwartym czacie w „Wiadomościach”.
- Najeżdżając kursorem na avatarę Użytkownika w „Messages” w „All Chats” oraz w otwartym chatbocie.
- Klikając na nazwę użytkownika na stronie „Zarobki”.
Wybierz powód zablokowania użytkownika z listy powodów, która się pojawi.
Wszystkie wcześniejsze napiwki i komentarze zablokowanego użytkownika zostaną usunięte z chatbota.
Jak odblokować lub wyłączyć wyciszenie użytkowników?
Aby odblokować lub wyłączyć wyciszenie użytkownika, przejdź do sekcji „Zablokowani i wyciszeni użytkownicy” w menu pod swoim awatarem. Kliknij przycisk „Edytuj”. Zaznacz pola obok użytkowników, których chcesz odblokować lub odciszyć, i naciśnij „Usuń”.
Możesz również odblokować użytkowników z tych samych sekcji platformy opisanych powyżej.
To od Pana/Pani zależy, czy zablokować użytkownika, czy nie. Radzimy korzystać z tej funkcji tylko wtedy, gdy jest to absolutnie konieczne. Nigdy nie wiadomo, kto może stać się nowym największym sponsorem.