Posiadanie znajomych wśród ulubionych widzów pozwala utrzymywać z nimi kontakt i sprawić, że ich doświadczenie z Panem/Panią będzie jeszcze bardziej wyjątkowe.
Aby uzyskać dostęp do listy znajomych, proszę kliknąć swój Profil w prawym górnym rogu i wybrać Moi znajomi z menu. Nie ma limitu liczby znajomych, których można mieć.
Gdy użytkownik wyśle Panu/Pani zaproszenie do znajomych, pojawi się ono w powiadomieniach pod ikoną dzwonka, gdzie można je zaakceptować lub odrzucić. Jeśli Pan/Pani zaakceptuje, użytkownik zostanie dodany do listy znajomych.
Znajomi mogą wysyłać Panu/Pani prywatne wiadomości oraz oglądać zdjęcia i filmy ustawione jako Tylko dla znajomych, a także otrzymywać wiadomości masowe wysyłane do znajomych.
Zarówno Pan/Pani, jak i Użytkownicy mogą wysyłać zaproszenia do znajomych. W przeciwieństwie do dodawania kogoś do ulubionych, zaproszenie do znajomych musi zostać zaakceptowane przez drugą Osobę, zanim zostaniecie znajomymi.
Można wysłać zaproszenie do znajomych użytkownikowi, jeśli spełnia on co najmniej jedno z poniższych kryteriów: dodał Pana/Panią do swoich ulubionych, odbył rozmowę z Panem/Panią (jeśli jest członkiem Zostań Nadzwyczajnym) lub odwiedził Pana/Pani pokój.
Podczas wysyłania i zarządzania zaproszeniami do znajomych należy pamiętać o następujących kwestiach:
- Po wysłaniu zaproszenia do znajomych nie można go anulować.
- Jeśli użytkownik odrzuci Pana/Pani zaproszenie do znajomych, nie będzie można wysłać mu kolejnego.
- Jeśli Pan/Pani odrzuci zaproszenie do znajomych od użytkownika, nie będzie on mógł wysłać kolejnego.
- Jeśli usunie Pan/Pani Użytkownika ze znajomych, można później wysłać mu nowe zaproszenie do znajomych.
- Jeśli Użytkownik usunie Pana/Panią ze swoich znajomych, nie będzie Pan/Pani mógł/mogła wysłać mu kolejnego zaproszenia do znajomych.
Ważne: Użytkownicy mogą wybrać opcję otrzymywania prywatnych wiadomości wyłącznie od swoich znajomych i ulubionych. Dodanie Użytkownika jako znajomego może zatem umożliwić wysyłanie mu wiadomości, jeśli jego preferencje dotyczące wiadomości są ustawione w ten sposób.